Voluntariat                                                Donează acum 2% din Impozit                                                      Select language  

Prezentare generala

Introducere

A. Despre Noi

Asociatia “Sprijinirea Integrarii Sociale” (ASIS) este o organizatie romaneasca neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 1994. Asociatia a fost creata la initiativa unui grup de romani care si-au propus sa contribuie, prin actiuni umanitare, la ameliorarea situatiei unor categorii sociale defavorizate.
Asociatia se ocupa de integrarea sociala a persoanelor aflate in dificultate, indiferent de varsta si sex, a familiilor nevoiase, a caror situatie socio-economica precara le expune unui risc ridicat de destramare si abandon familial, de marginalizare si excluziune sociala (familii/persoane fara adapost sau cu un adapost incert si inadecvat; familii monoparentale cu unul sau multi copii, familii numeroase si cu un nivel redus de educatie, care se confrunta cu saracie severa; familii cu membri someri de lunga durata sau care muncesc in sectorul informal; familii ale caror surse legale de venit sunt alocatia pentru copii, prestatii sociale diverse, sprijin material si financiar din surse private; familii in care violenta, abandonul scolar si familial, consumul de alcool precum si de diferite tipuri de droguri sunt frecvente, familii in care exista comportamente de risc).

B. Misiunea Noastra

Misiunea ASIS este integrarea in comunitate a persoanelor in situatie de dificultate psihologica si sociala.

C. Obiectivele Noastre

• Formarea si consolidarea deprinderilor de viata independenta pentru integrarea sociala completa si stabila a persoanelor defavorizate.
• Conjugarea eforturilor ASIS cu cele ale comunitatii si statului in vederea cresterii calitatii vietii persoanelor defavorizate.
• Adaptarea permanenta a ofertei ASIS la realitatile si nevoile sociale, in acord cu standardele de calitate.
• Perfectionarea profesionala continua a echipei ASIS;
• Scaderea numarului persoanelor defavorizate sau in situatie de vulnerabilitate psiho-sociala;
• Cresterea relevanta a gradului de constientizare si promovare a drepturilor copilului in urmatorii 5 ani;

D. Principiile de lucru ale ASIS

Principiul autodeterminarii - Acordam prioritate acelor persoane defavorizate care dovedesc dorinta clara si constanta de a-si asuma in viata toate responsabilitatile, obligatiile si drepturile presupuse de statutul de adult bine integrat in societate.
Principiul parteneriatului - Tot ceea ce facem pentru beneficiarii nostri este realizat impreuna cu ei.
Principiul proactivitatii si participarii - Descurajam mentalitatea de “asistat” si alte comportamente sau conduite de dependenta si incurajam participarea activa a clientilor in procesul de crestere a calitatii vietii.
Principiul realismului SMART - Oferim beneficiarilor exclusiv realitati si nu iluzii, obiectivele in lucrul cu acestia sunt specifice, masurabile, posibil de atins, realiste si planificate in timp.
Principiul consecventei si a diversitatii - Nu renuntam in caz de esec partial sau temporar. Reorganizam strategia de lucru, reanalizam impreuna cu clientii situatia sociala si psihologica, propunem un plan adecvat nevoilor acestora.
Principiul autonomiei - Incurajam beneficiarii nostri sa depuna personal eforturi pentru a se integra complet si stabil in societate. Dezideratul este autonomia beneficiarului si dependenta cat mai scazute de servicii si prestatii.
Principiul suprematiei familiei - Cea mai fragila familie valoreaza mai mult decat cea mai eficienta institutie, de unde rezulta ca institutionalizarea este doar o solutie extrema.
Principiul non-discriminarii – in cadrul activitatii noastre sunt promovate drepturile egale, oportunitatile egale, sansele egale, este interzisa discriminarea de orice fel, pe orice criteriu.
Principiul proximitatii – in cadrul serviciilor noastre incurajam integrarea copiilor si familiei in mediul lor de viata, in proximitatea zonei de rezidenta, in perimetrul social de apartenenta, in proximitatea tuturor serviciilor publice si private care pot sprijini integrarea lor sociala;
Abordarea holistica - sistemica – in cadrul activitatii noastre familia este abordata in integralitatea ei, sunt abordate problemele tuturor membrilor familiei, copii/adulti, sunt luate in considerare toate situatiile de dificultate, se incearca abordarea tuturor aspectelor familiale si sociale, familia este evaluate si abordata din toate perspectivele: psihologica, sociala, economica, educationala, vocational-profesionala, parentala, etc.  

Finantatori si Parteneri: 

Date de contact

 
Sediu ASIS
Aleea Moinești nr. 24, sector 6, București
Tel.: 021 323 3855
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Director executiv: Rodica Gregorian
 
Centru pentru Familie
Aleea Moinești nr. 24, sector 6, București
Tel.: 031 422 3535
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Responsabil Centru: Alexandra Avram
 

Galerie Foto

Pentru mai multe imagini accesati meniul Despre Noi / Galerie Foto..