“Servicii sociale de formare a deprinderilor de viata independenta la tinerii defavorizati “

Perioadă de implementare: 2006 - 2007; finanțator: American Fund for Charities, U.S.A., United Way Romania.

Scopul proiectului a fost integrarea sociala completa si stabila a tinerilor din zonele stradale din Bucuresti: Tineretului, Grozavesti, Cora-Militari, Universitate, precum si din structurile rezidentiale ale ASIS: apartamentul social pentru baieti si apartamentul social pentru fete.
Beneficiari: tineri si tinere din centrele de plasament din Sectoarele 5 si 6, tineri fara adapost din zonele de contact mentionate, baieti si fete cu varste cuprinse intre 15-18 ani si peste 18 ani, la care s-au adaugat familii fara adapost cu copii minori in intretinere.

Scop: formarea si consolidarea unor deprinderi de viata independenta la tinerii beneficiari și în final integrarea profesionala a tinerilor din grupul tinta.


Rezultate:

  • 24 (106%) de tineri/ tinere din centre de plasament au fost inclusi in structurile rezidentiale ale ASIS (15 baieti si 9 fete);
  • 8 tineri/ tinere din centre de plasament si-au continuat studiile;
  • 19 (101%) tineri/tinere din centre de plasament domiciliau in afara apartamentului la sfarsitul proiectului;
  • 243 intervenții (medicale, obtinere acte, vizite la locul de munca, anchete sociale, demersuri pentru angajare, demersuri de identificare gazda).
  • 113 tineri fără adăpost au fost contactati in zonele mentionate (55 baieti si 58 fete cu varste cuprinse intre 15 -18 ani si peste 18 ani), din care 86 beneficiari directi, pentru care au fost efectuate un numar total de 115 demersuri.

Meniu