Persoane juridice
Image

Irina are aproape 2 ani. Are mult spațiu să se joace pe terenul viran dintre blocuri. Dar în jur nu sunt alti copii, cu excepția surorii mai mari, de 4 ani.  Sau poate sunt la blocurile vecine, dar părintii nu-i lasă pe afară.
Casa ei este o rulotă. Iarna este frig. Se mută de colo-colo împreună cu ai ei, pentru că blocurile se construiesc din ce in ce mai aproape. Nu se stie cat vor mai putea sta aici.
Andreea, lucrător social

În București sunt peste 1500 de persoane care trăiesc pe stradă sau în locuințe improvizate. Multe dintre acestea sunt copii.  Unii nu au acte de identitate sau acte pe Bucuresti, prin urmare nu pot primi servicii de asistență socială de la stat. Nevoile lor sunt diverse, în primul rând asigurarea hranei si a unui adapost relativ, apoi obtinerea actelor de identitate, înscrierea la medic și apoi la grădiniță sau școală a copiilor.
Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS) lucreaza din 1994 cu familii defavorizate și persoane fără adăpost, asigurand asistenta de urgenta (hrana, imbracaminte, produse de igiena, produse de baza pentru locuință si acompaniere pentru diverse servicii si beneficii), dar si interventii pe termen mai lung, pentru persoanele bolnave si pentru copii. Costul mediu lunar pentru asistența acestor oameni este de 40.000 de lei.

INFORMAȚII UTILE
Cum puteți ajuta?
Redirectionati pana la 20% din impozitul pe profit către ASIS si contribuiți direct la diminuarea numarului de copii care traiesc în condiții improprii. Aceste servicii nu sunt finanțate de stat. Suma este deductibilă, în baza contractului de sponsorizare.

ASIS este înregistrată în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale prin Decizia ANAF nr. 173818111 din 14.05.2019.
Legislație de referință:
Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea
Legea nr. 227/2015 (Codul Fiscal)

Documente atașate:
Contract de sponsorizare
Declarație 107

Contact:
Luciana Lăzărescu, asis.sediu@gmail.com, 0758046738
www.asis-ong.ro


Sponsorizarea cu 20% din impozitul pe profit, respectiv 0,75% din cifra de afaceri este conditionata in anul 2020 de inscrierea in Registrul ANAF al entitatilor care pot beneficia de sponsorizari. Iata certificatul ASIS:
SPONSORI
LUCRĂRI DE INSTALAȚII MECANICE ȘI ELECTRICE PENTRU CONSTRUCȚII

Meniu