Asistenta sociala stradala

 

Tel : 0740972535

 

Asistența stradală a fost programul de debut al ASIS. Initial, Programul de asistență stradală s-a ocupat de nevoile de urgentă ale copiilor și tinerilor aflati în stradă. Aceste nevoi erau legate de starea lor de sănătate și de lipsa actelor de identitate. Pe măsură ce relația copiilor și tinerilor din stradă cu lucrătorii sociali a evoluat, aceștia erau consiliati și motivați să-și schimbe modul de viață din mediul stradal. Din nevoia de a continua demersul de reintegrare a tinerilor aflati în dificultate, au luat ființă proiectele “Loc Temporar de Viață” si cel al apartamentelor sociale, care au mers în paralel cu Asistența stradală.

Echipa de stradă ASIS este formată din doi lucratori sociali cu multă experiență, care intervin aproape exclusiv pe teren. Obiectivele asistenței stradale sunt:

  • Identificarea persoanelor și a grupurilor de persoane fara adăpost, în special de pe raza sectorului 6;
  • Stabilirea unei legături bazate pe încredere cu acestea, în vederea evaluării nevoilor și alegerii intervenției celei mai potrivite;
  • Rezolvarea principalelor probleme și a nevoilor de urgență (consilierea, orientarea și acompanierea în toate stadiile reintegrării sociale);
  • Crearea și dezvoltarea unei retele de sprijin formate din actorii sociali (ONGuri, instituții public, angajatori etc.) cu rol în asistența persoanelor fără adapost.

Ca să atingem aceste obiective, oferim persoanelor fără adăpost informare, consiliere și acompaniere, orientare în toate stadiile reintegrării sociale sau doar disponibilitatea de a le asculta. 

Până acum prin Programul de asistență stradală al ASIS au trecut peste 1000 de persoane - copii, tineri și adulți fără adăpost sau cu locuințe precare.

Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.



Meniu